Scari rustice de interior

Scarile au un rol important in decorul oricarei locuinte, completand aspectul si adaugand o mare valoare interiorului. Fie ca sunt realizate din lemn, din piatra naturala, beton sau metal, scarile interioare trebuie sa asigure legatura dintre nivele si sa raspunda unor cerinte estetice si de siguranta. Uneori, introducerea lor intr-o estetica de design poate da batai de cap.
Daca incercati sa aduceti mai multa culoare, varietate si sa creati un anumit decor in casa dumneavoastra, alegerea stilului perfect de design al balustradelor ar putea fi de ajutor. Indiferent daca locuinta dumneavoastra are un aer rustic sau preferati modelele minimaliste de balustrade prin cablu si sarma, alegerea modelului potrivit al scarilor de interior va va ajuta sa realizati atmosfera dorita.

Citeste si: Mobilier rustic pentru interioare calde și primitoare – GALERIE FOTO

Exista multe stiluri din care puteti alege atunci cand va construiti casa sau cand va decorati interiorul. Bine definit, stilul rustic se bazeaza pe frumusetea naturala. Acesta cuprinde texturi inspirate de natura, culori simple si pamantesti si, in cele din urma, o caldura organica, nemaipomenita. In timp ce stilul rustic, in sensul cel mai traditional, ar putea sa para astazi greu si intunecat, in ultimii ani a aparut un stil rustic contemporan, care se simte proaspat, real, luminos si intemeiat.

Materialele pentru o scara interioara trebuie alese atent, in asa fel incat sa se armonizeze intr-un mod placut si fara sa faca nota discordanta cu stilul in care doriti sa amenajati locuinta, indiferent ca vorbim de beton, lemn sau fier. Si pentru ca vorbim de stilul rustic, cele mai potrivite materiale pentru scari sunt, bineinteles, lemnul si piatra naturala.

Vezi si: 10 Modele Rustice de Bucătării care încorporează viața la țară

Lemnul are tendinta naturala de a arata mai frumos pe masura ce trece timpul, mai ales cu o ingrijire si o manevrare corespunzatoare. De asemenea, este durabil, necesita un timp mai mic de constructie si poate fi usor de curatat si mentinut. Pentru o protectie suplimentara fata de uzura obisnuita a utilizarii de zi cu zi, lemnul poate fi acoperit sau lacuit. Pentru scarile de interior cu trafic intens, se recomanda esente tari de lemn, cum ar fi stejarul, artarul sau fagul.

Citeste si: 15 Dormitoare Rustice Moderne – căldură și relaxare

Piatra naturala este un material ideal de folosit pentru scari cu aspect rustic. Un material natural si ecologic, cu colorit variat si cu o unicitate irepetabila, piatra va transforma orice interior intr-unul unic, pretios. Mai mult, doua scari din piatra naturala nu vor arata niciodata la fel. Iar scarile din marmura sau granit sunt practic indestructibile – este o investitie excelenta pentru un aspect frumos si nesfarsit pentru multi ani.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *