15 cele mai frumoase amenajări exterioare rustice

Rusticul este un stil adoptat de tot mai mulți dintre noi in decorarea interioară a locuințelor și nu numai. Deși rusticul aduce elemente din natură in casa noastră, elemente pe care le regăsim, normal, și-n exterior, câteodată e bine să și intervenim pentru a pune acele elemente mai mult in valoare. Din designul unei case rustice nu lipsesc elemente precum lemnul, piatra, metalul și de ce nu sticla. Pe lângă toate acestea, o casă are și o grădină, iar de multe ori trebuie dată o mână de ajutor pentru a pune toate elementele in valoare.

Dacă aveți curtea amenajată cu piatră, puteți foarte bine ca-n fața casei rustice, ridicată tot din piatră și lemn, să amenajați un mic spațiu cu bucăți mari de roci, verdeață și o mini fântână arteziană. Dacă adăugați și lumină, seara va fi un colț minunat de admirat.

Recomandare: 25 De Idei Minunate De Spatii Exterioare Rustice

Băncuțele din lemn sunt iarăși elemente rustice ce se potrivesc de minune peisajului natural. Sau optați pentru băncuțe din piatră. Indiferent de alegere, băncuța se va incadra perfect in colțul din grădina voastră.

Șezlongurile din lemn sunt iarăși accesorii ale stilului rustic și pot fi așezate foarte bine lateral de casă sau in spatele acesteia, in apropierea unui foișor spre exemplu. De efect vor fi și vasele mari din lut cu plante inflorite. Și totul pe un spațiu amenajat cu piatră naturală.

Intr-un loc insorit, dar fără a-i strica farmecul, puteți amenaja un foișor deschis: doar un acoperiș simplu din bușteni, o băncuță rustică din lemn și o măsuță sunt accesoriile de care aveți nevoie.

Recomandare: Transformă alimentatoarele de păsări în super decorațiuni rustice – UITE 12 idei minunate

Grădina cu flori poate fi pusă-n valoare in multe feluri, prin decorațiuni rustice cu roți de car, anvelope uzate. Dacă, totuși, vi se pare greu sau nu aveți timp pentru a avea grijă de o varietate așa mare de plante, cum presupune grădina,optați doar pentru fâșii de verdeață, vase din piatră sau lut cu flori, spații mai restrânse cu vegetație.

In general, grădina și terasa sunt decorurile din natură unde putem umbla mai mult. In cazul grădinii, cele mai multe decorațiuni sunt realizate din lemn și piatră. Decorațiunile din lemn pot fi realizate și de voi, dacă dispuneți de indemânare. Pot fi roți de car, amplasate in diverse colțuri din grădină, vopsite in culorile dorite, pot fi ghivece de flori sculptate in lemn etc. Cât despre decorațiunile din piatră, acestea se pot referi și la o simplă cărare ce duce de la poartă până la intrarea in locuință. Și vorbim de o cărare din piatră, amenajată cum doriți voi. Sau puteți opta pentru o cărare realizată din bușteni tăiați subțire și amplasați in pământ. Odată ce vor fi fixați foarte bine nu veți mai avea probleme cu cărarea. Va fi rustică și admirată de trecători.

Pentru terasă, elementele de decor rustic sunt mai puține comparativ cu cele ce decorează interiorul casei. Aveți nevoie de mobilier rustic, din lemn, piatră, la care puteți veni cu perne decorative, ghivece din lut sau piatră, din lemn sculptat, lumânări amenajate in suporturi din metal etc.

Este nevoie de amenajarea și a exteriorului casei in stil rustic, tocmai pentru a continua designul interior al locuinței. Iar in exterior, deși elementele sunt mai puține, natura ajută mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *