Iată ce Decorațiuni Rustice superbe poți face din pânză de sac sau iută

Utilizată din cele mai vechi timpuri, pânza de sac sau iuta a ajuns să fie folosită la tot felul de decorațiuni rustice, fiind foarte apreciată datorită aspectului natural, dar și rezistenței. Dar, inainte de toate, ce este iuta? Ei bine, este vorba despre o plantă provenind din India, cultivată expres pentru fibrele sale care se extrag din tulpina sa ierboasă, fibre din care este confecționată și pânza de sac.

Pânza de sac, un material atât de comun, este utilizat in decorarea a tot felul de lucruri: naproane, fețe de masă, fețe de pernă, tot felul de ornamente, se pot tapița scaune și fotolii. Are un aer rustic, dar care poate fi incadrat in orice stil arhitectural. O față de pernă din iută, o față de masă, pot fi rustice, dar având și broderii in combinație, pot fi adaptate și folosite de minune in stilul modern, elegant. Iată cum puteți bifa două realizări in același timp.

Vezi si: 15 Dormitoare Rustice – căldură și relaxare

Foarte interesant și, in același timp modern, poate fi realizat din iută și un lampadar: partea de jos poate fi din sticlă, pentru nota modernă, iar lampadarul din iută. Dacă sticla este și colorată, cu atât mai interesant va fi efectul.

Nu trebuie uitat Crăciunul, când vestitele coronițe pot fi realizate și din nuiele impodobite cu fundițe din pânză de sac. De Valentine s Day, o astfel de coroniță din nuiele poate fi decorată cu inimioare din iută, pe care puteți scrie fel de fel de mesaje de dragoste.

Iuta poate fi folosită ca tapițerie pentru fotolii, pentru scaune, dar și pentru capacul unor lădițe din lemn. Tot iuta poate fi folosită la impachetatul cadourilor, alături de câte o fundiță colorată.

Nu mai vorbim de faptul că iuta poate inveli și buchetul de nuntă, mai ales dacă alegeți să vă uniți destinul cu alesul inimii in aer liber. O nuntă intr-un decor natural, cu un buchet de mireasă invelit in pânză de sac. Iar ca efect tacâmurile pot fi aranjate tot in săculeți din iută cu broderii pe margini.

Recomandare: Stil Rustic Pentru Biroul De Acasă Sau Cum Sa Muncești Într-un Spațiu Primitor – UITE 14 Idei

Iată cum iuta se incadrează perfect in orice decor: modern, elegant, vintage, rustic. Este un material utilizat foarte des, indrăgit de mulți dintre noi, iar alături de o broderie albă oferă și eleganță.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *